MOTORRIJBEWIJS

Heb jij ook altijd al de vrijheid en sensatie van het motorrijden willen ervaren?
Haal dan nu super snel je motorrijbewijs.

Wij verzorgen de motoropleiding in samenwerking met Verkeersschool Spoorenberg uit Edam. Onze motoropleiding is erkend door de KNMV, deze stelt hoge eisen aan de instructeur, die daar speciaal worden getraind en bijgeschoold.

pastedGraphic.png   gediplomeerd KGI-instructeur

De leerlingen kunnen bij onze verkeersschool gebruik maken van helm, motorbroek, motorjas en handschoenen. Zelf dient men voor stevige, enkelbedekende schoenen of laarzen te zorgen.

In verband met de Corona maatregelen verzoeken wij dat de kandidaten zelf voor een helm en handschoen zorg te dragen.

Motorpraktijk-opleiding
Tijdens jouw eerste les maken wij een inschatting over het aantal te volgen lessen om van jou een veilige en zelfstandige motorrijder te maken. We zullen alle bijzondere verrichtingen voor de motor (AVB) oefenen. Dit zijn zeer belangrijke oefeningen om een goede voertuigbeheersing te krijgen.

Vervolgens maakt de instructeur samen met jou een planning over de te volgen opleiding. Deze opleiding zal bestaan ​​uit rijlessen van minimaal 1,5 uur.

Als je alle bijzondere verrichtingen beheerst ga je het AVB-examen afleggen bij het CBR.

Aansluitend op het AVB- examen ga je beginnen met de rijlessen op de openbare weg.
Tijdens deze rijlessen, zal je steeds zelfstandig op de motor rijden. Je staat via een ontvanger in verbinding met de instructeur die je vanaf zijn motor volgt. De instructeur geeft instructies via de portofoon.

Als je op het gewenste niveau bent en dus zelfstandig en veilig op de motor door het verkeer kan rijden ga je weer examen (AVD) doen bij het CBR. Dit examen wordt afgenomen in Hoorn.

Voor het felbegeerde roze pasje, moet je dus een aantal examens afleggen, namelijk:

Theorie-examen
Het motor theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig. Voor het examen moeten van de 50 vragen er minimaal 44 goed worden beantwoord.

Let op: Wanneer je met het motorrijbewijs begint en niet in het bezit bent, moet je in het bezit zijn van een geldige motor theoriecertificaat.
Wel een autorijbewijs, dan moet je het motor theoriecertificaat voor het examen verkeersdeelneming (AVD) behaald hebben.

Tip: Begin zo snel mogelijk met het leren van je theorie en plan een theorie-examen. dit kan je natuurlijk al doen voor dat je begint met lessen

Examen voertuigbeheersing (AVB)
Bij onze rijschool op het industrieterrein beschikken wij over een prachtige oefenlocatie. Tijdens de opleiding leer je 12 verschillende oefeningen, die onderverdeelt zijn in 4 clusters. Tijdens je examen moet je 7 oefeningen doen, waarvan er 5 voldoende moeten zijn.

Examen verkeersdeelneming (AVD)
Tijdens de opleiding op de openbare weg, wordt u opgeleid tot een veilige en verantwoordelijke motorrijder. Voor jouw praktijkexamen moet je een gezondheidsverklaring invullen en betalen via  www.mijncbr.nl

De examinator volgt jou tijdens het examen vanuit zijn auto, de instructeur zal met de examinator meerijden zodat hij jou de juiste instructies kan geven.

Voor de rijlessen maken wij gebruik van de volgende lesmotoren:

Kawasaki Z 125 voor de categorie A1

Rijbewijs A1 (vanaf 17 jaar):

Kawasaki Z 650 35 kw voor de categorie A2

Rijbewijs A2 (vanaf 20 jaar):

Kawasaki Z 650 50 kw voor de categorie A

Rijbewijs A (vanaf 21 jaar):

Ben je 21, 22 van 23 dan kun je examen afleggen op een zware motorfiets. Je ontvangt dan het rijbewijs A onbeperkt met code 80 (beperking driewielig motorvoertuig vanaf 15kW) én het normale rijbewijs A1 en A2. Twee jaar na afgifte van het rijbewijs vervalt de code 80 als je eerder 24 jaar wordt. Je bent daarna in het bezit van rijbewijs Een onbeperkt zonder opnieuw examen te doen.

Ben je 24 jaar of ouder en je hebt geen invloed motorexamens afgelegd, dan kun je in één keer examen doen for rijbewijs A.

Heb je rijbewijs A1 en wil examen doen voor rijbewijs A2 of heb je rijbewijs A2 en wil je examen doen voor rijbewijs A, dan is alleen een examen AVD nodig. Tijdens het AVD examen moeten tijdens de rit enkele bijzondere handelingen worden uitgevoerd, deze worden ook beoordeeld. De theorie hoef je niet nog een keer te doen.  

Prijzen Motorrijbewijs A

A – Motorpakket (15 uur motorrijles, onderzoekt AVB en AVD € 1025,00
A – Voordeelkaart (7,5 uur motorrijles) € 325,00
A – losse lessen (1,5 uur motorrijles) € 70,00