RIJLES VANAF 16,5 JAAR

Bij RijschoolVan Dalen is het mogelijk om vanaf 16,5 jaar al te beginnen met rijles. Wil je een ‘vliegende’ start, doe dan van je 16e al theorie-examen.
Het is aantrekkelijk om vroeg te beginnen met het halen van jouw rijbewijs aangezien je het rijden gemakkelijker oppakt wanneer je nog jong bent. Wanneer je op je 16,5 begint met rijlessen, dan kun je op je 17e praktijkexamen doen. Als je slaagt zul je tot je 18e onder begeleiding van een coach moeten rijden. Vanaf je 18e mag je dan zelfstandig achter het stuur.

Wanneer je op je 17e je rijbewijs haalt mag je alleen autorijden onder begeleiding van één van jouw coaches (je kunt er maximaal 5 opgeven). Dit kunnen bijvoorbeeld je ouders zijn.

Voordat iemand jouw coach mag zijn dient diegene zich eerst aan te melden via zijn eigen DigiD. Wanneer jouw coaches zich hebben aangemeld, mag jij een begeleiderspas aanvragen. Deze kost éénmalig € 35,00.

Je coaches melden zich als eerst aan. Voor het inloggen gebruikt de coach zijn eigen DigiD. Na het inloggen vult de coach het BSN nummer van de jongere in. Hiermee geeft hij aan dat hij coach wil worden. De coach krijgt via de e-mail bericht wanneer zijn aanvraag is goedgekeurd, dit duurt maximaal vijf werkdagen. Pas wanneer alle coaches geregistreerd zijn (maximaal 5) kan jij de begeleiderspas aanvragen.